5.26.2011

Γρήγορες σκέψεις από κάποιον που ήταν Σύνταγμα και θα ξανακατέβει σήμερα σε αυτό












BY BLACKPANTHER - sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Mόλις γύρισα από Σύνταγμα εξαιτίας ενός πολύ ατυχούς προσωπικού γεγονότος.(κανονικά είχα προγραμματίσει να μείνω μέχρι το πρωί) και έχω να πω τα εξής:
1)Ο κόσμος που κατέβηκε σήμερα ήταν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες και μην ψαρώνετε από εκτιμήσεις που υποτιμούν βάναυσα τον αριθμό του.Στις 8 το βράδυ όλο το σύνταγμα και τα πέριξ ήταν γεμάτα πράγμα που σημαίνει περίπου 100.000 κόσμο.Υπολογίζοντας τις ροές του κόσμου από τις 6 το απόγευμα και με δεδομένο ότι συνεχώς ερχόταν και έφευγε κόσμος για ώρες, μιλάμε πραγματικά για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που η συμμετοχή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

2)Οι εθνικιστές έφαγαν τεράστια ήττα.Μιλάμε ότι σε τόσο τεράστιο πλήθος υπήρχαν όλες και όλες τρεις ελληνικές σημαίες, αριθμός μικρότερος και από αυτόν που εμφανίζονται σε γενικές απεργίες.Άρα στο κενό έπεσαν και οι κινδυνολογίες ότι το σημερινό γεγονός ήταν παγίδα των εθνικιστών.Κάθε άλλο!

3)Ναι το πλήθος ήταν ετερόκλητο, άπειρο και ανομοιογενές αλλά έτσι δεν είναι και το πληθος των Αθηναίων;Το ότι συνυπάρξαν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι με τόσο διαφορετικές φιλοσοφίες αποτελεί για μένα μια τεράστια νίκη.Ίσως για τους μισούς να ήταν η πρώτη ή η δεύτερη κινητοποίηση τους.Και πάλι μπράβο τους που κατέβηκαν έστω με τα κολλήματα και τις προκαταλήψεις τους.

4)Ο Κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήταν επίμονος και δεν έφευγε.Ακόμη και την στιγμή που έφυγα υπήρχε αρκετός κόσμος και ήταν περασμένες τρεις το βράδυ!

5)Η γενική συνέλευση του συντάγματος λειτούργησε πολύ σωστά και ανοιχτά και έθεσε ριζοσπαστικά ζητήματα.Απεργία διαρκείας, κατάληψη διαρκείας του Συντάγματος, ξεκάθαρες αντιφασιστικές αναφορές. Λειτούργησαν υποτυπωδώς ακόμη και αυτοσχέδιες υπηρεσίες καθαριότητας στα πρότυπα της Ταχρίρ!Φάνηκε ότι ο σπόρος που φυτεύτηκε στις 23 Φλεβάρη γονιμοποιήθηκε και κατορθώθηκε να γίνει η πολυπόθητη κατάληψη της πλατείας συντάγματος.

6)Ως αναρχικός οικτίρω όλους τους ομοϊδεάτες μου που σνόμπαραν, υπονόμευσαν και συκοφάντησαν την σημερινή αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κινητοποίηση.Αντί κάποιοι από μας να είναι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο και να ζυμώνονται μαζί του προτίμησαν την απαξίωση του και τον εύκολο ελιτισμό για τις “αδαείς και αντιδραστικές πολιτικά μάζες”.Κρίμα αλλά υπάρχει ακόμη περιθώριο άμεσης επανόρθωσης για όσους θέλουν και μπορούν…

7)Επιτέλους όλα ξεκίνησαν!Ο κόσμος κατέβηκε στον δρόμο και δεν έφευγε από αυτόν.Το Σύνταγμα έδειξε ότι μπορεί να γίνει εστία κοινωνικής διαμαρτυρίας με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και προοπτική κορυφαίας κοινωνικής σύγκρουσης όπως πολλοί είχαμε ονειρευτεί από τις 23 Φλεβάρη.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη πολλά και να ξεπεράσουμε τεράστια εμπόδια αλλά σήμερα ήταν μια Ιστορική μέρα που κανείς δεν την περίμενε και όλους ξάφνιασε ευχάριστα.Η κοινωνική δύναμη του ίντερνετ επικυρώθηκε επιτέλους και εδώ

Συμπέρασμα:Σήμερα και πάλι στο Σύνταγμα εφοδιασμένοι με τις εμπειρίες της μεγάλης χτεσινής μέρας!
Σήμερα ακόμη περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι!
Όλα ξεκίνησαν τίποτα δεν είναι το ίδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου