12.24.2009

-"Να τα πούμε;" -" Visa δεχεστε;"


"Χριστούγεννα ήρθαν πάλι...μα είσαι πάλι μακρυά μου..." τραγουδάει ο κυρ Θόδωρος από τα Πετράλωνα και πιστέψ'τε με... δεν αναφέρεται όπως ο Καζούλη στη Φανή.
Μήτσο ο φίλος σου κλαίγεται γιατί ήρθαν γιορτές κι αυτός όχι λεφτά για γαλοπούλα και στολίδια δεν έχει...αλλά για να πληρώσει το νοίκι του Οκτώβρη που ακόμα χρωστάει δεν του φτάνουν.Και για τα τέλη ούτε λόγος.Όποιος καημένος έχει αυτοκίνητο 8ετίας συν τρέχει και δεν φτάνει.Άσε που λίγο πολύ λόγω εορτών και προσφορών παρασύρονται όλοι και κάνουν μ@λ@κισμένες αγορές "για να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους".Αποτέλεσμα;Σε δύο μήνες θα βλέπουν το λογαριασμό της πιστωτικής και θα τραβάνε τα μαλλιά τους καθώς η σουέτ η μπότα κυρά Μαρία μου ΟΧΙ δεν ήταν ευκαιρία και ΟΧΙ δεν τη χρειαζόσουν.
Δυστυχώς έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα η μεσαία τάξη σιγά σιγά τείνει να εξαφανιστεί παρασύροντας μαζί της και μια όλους τους υπόλοιπους.Σε λίγο καιρό-μπορεί 6 μήνες,μπορεί και δύο χρόνια- οι καφέδες θα θεωρούνται έξοδος και ο κινηματογράφος θα είναι διασκέδαση-και ενίοτε ψυχαγωγία- μόνο για λίγους.Τα μεσαία εισοδήματα συρρικνώνονται και τα μικρά μικρότερα...
Μήτσο...αν θες να λέγεσαι άνθρωπος και θες να νιώσεις γιορτές κάνε στον εαυτό σου μια χάρη και μην γίνεις ένας από αυτούς που σου τρώνε τη ζωή κομμάτι κομμάτι.
Παράτα τον Λάκη τον γλυκούλη και μάθε στα παιδιά σου να μην πατάνε επί πτωμάτων.
Μπόρα είναι θα περάσει...το θέμα είναι να ξεχωρίσουμε από τα αγρίμια...

Καλά Χριστούγεννα Μήτσο και..."τώρα που χειμώνιασε και έπιασαν τα κρύα..." ξέρεις!
Καλές γιορτές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου